Hoppa till innehåll

Yrkesförare godstransport 2

Yrkesinriktade utbildningar

Dagtid, 900 poäng

Yrkesförare transporterar olika sorters gods. Det kan vara allt från byggmaterial, livsmedel, kemikalier, bränsle till levande djur. Det behövs både kunskap och ansvarskänsla för att hantera godset på ett säkert sätt i trafiken. Lastbilsförare har ett självständigt yrke som kräver att du är bra på att planera och organisera sina uppgifter. Det är också ett serviceyrke där lastning och lossning av gods innebär mycket kundkontakter.

Förkunskapskrav

Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.

Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.

Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.

Behörighetskrav:
Fyllda 21 år innan utbildningens start.
Svenskt B-körkort minst 1 år innan utbildningens start.

Ämnes-/kursplan

FTXACR SGY

Anmälningskod

**YF GODS SGY

Skolform

Gymnasial utbildning

Extern länk

Klicka här för mer information (Länk till extern sida.)

Kurser (5 st)

 • Godshantering — vux (GODGOD1)
 • Godstrafik (GOSGOD0)
 • Komvuxarbete fordons- och transportprogrammet (KVARFT)
 • Fordonskombinationer godstransporter (TRAFOR0)
 • Yrkestrafik — vux (TRAYRK1)

1 Kursstart

 1. Kursstart 5120049

  Kursstart
  Ansökan stänger
  Kurslängd
  Slutdatum
  Studietakt

  Kursen förekommer på följande platser

  Beskrivning

  Om du tidigare läst kurser inom transport kan du inte få ut en YKB. Kontakta en studie- och yrkesvägledare på yrkesutbildning@sundsvall.se 

   

  Du måste bifoga bild på körkort, både fram och baksida.

   

  Heltidsstudier 2-4 dagar i veckan och schema ges vid kursstart. Om du är folkbokförd i en annan kommun behöver du ansöka om interkommunal ersättning (IKE). Vi behöver svar från din hemkommun senast sista ansökningsdag. Du betalar själv för kurslitteratur,resor och skyddskläder. Ansvarig rektor: Anna Hallgren