Restaurang och livsmedel
Yrkesinriktade utbildningar
Dagtid, 1400 poäng
För dig som vill lära dig om bra råvaror, tillagning, dryck, servering och god service. Hos oss får du lära dig om bra råvaror och hur man tillagar dem, om dryck, servering och service. Du får också möjlighet att utveckla din kreativitet och testa dina idéer inom matlagning.
Förkunskapskrav
Förutsättningar:
Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Ämnes-/kursplan
RLXAHR
Anmälningskod
**RL
Skolform
Gymnasial utbildning
Extern länk
Klicka här för mer information (Länk till extern sida.)
Kurser (12 st)
- Drycker och ansvarsfull alkoholservering (DRYDRC0)
- Hygien (HYGHYG0)
- Komvuxarbete restaurang och livsmedelsprogammet (KVARRL)
- Livsmedels- och näringskunskap 1 (LIVLIV01)
- Mat och dryck i kombination (MACMAT0)
- Matlagning 1 (MALMAL01)
- Matlagning 2 (MALMAL02)
- Matlagning 3 (MALMAL03)
- Specialkoster (MALSPE0)
- Branschkunskap inom restaurang och livsmedel (MÅTBRC0)
- Servering 1 (SERSER01)
- Service och bemötande 1 (SEVSEV01)