Hoppa till innehåll

Barn och Fritid: Barnskötare/Elevassistent validering

Yrkesinriktade utbildningar

Dagtid, 1300 poäng

BARN VAL - Barn och fritid: Barnskötare validering

 


Efter utbildning kan du arbeta inom barnomsorg, fritidsverksamhet, assistent i skola/omsorg eller arbete i föreningslivet.
 
Studierna pågår både på skolan och på din arbetsplats. Första veckan är heltidsstudier med introduktion, kartläggning av din erfarenhet då vi gör en individuell studieplan för dig.

Därefter träffas gruppen två till tre dagar per månad för föreläsningar, seminarier och gruppövningar. Mellan lektionsdagarna har du regelbundna träffar med din mentor.

Du läser litteratur och gör uppgifter som ofta är praktiska övningar som du kan genomföra på din arbetsplats. I möten med din mentor, med andra elever kommer du att få möjlighet att synliggöra dina kunskaper och erfarenheter som du fått genom arbete inom yrket. I denna utbildningsform finns möjlighet att kombinera arbete med studierna och att individualisera din studietakt inom studieperioden.
 
Barnskötare – Elevassistent Bas 900 p
   
Påbyggnad – Barnskötare 400 poäng 
   
Påbyggnad – Elevassistent 400 poäng
  Sökperioder:
Våren: Vecka 16-21
Hösten: Vecka 42-45

Välkommen till Lärcentrum Sundsvall
Lärcentrum Sundsvall är en öppen mötesplats där du kan träffa andra studerande och lärare. Läs mer om vilken hjälp som erbjuds på www.sundsvall.se/larcentrum.
 
Räkna ut din studietakt
Räkna ut din studietakt genom att dela antal veckor med kursens poäng.
Heltid: 20 poäng per vecka.
75%: 15-19 poäng per vecka.
50%. 10-14 poäng per vecka.
Läs mer om studiemedel på www.csn.se.
 
Ditt antagningsbesked
Antagningsbesked skickas via e-post cirka två veckor före kursstart. Se ditt antagningsbesked och följ din ansökan via Mina sidor.


 

Förkunskapskrav

Utbildningen passar dig som har erfarenhet av arbete i pedagogiska verksamheter till exempel förskola, fritidsverksamhet, assistent i skola eller omsorg. 

Du bör ha arbetat aktivt med planeringsarbete och förskolans läroplan (Lpfö) eller grundskolans läroplan (Lgr11)

Du bör även ha förmåga att studera i hög takt och klarar mycket självstudier.

Under kartläggning går vi tillsammans igenom dina kunskaper och erfarenheter och utformar därefter ett individuellt studieupplägg.
Utbildningens struktur kan göra det möjligt att kombinera studier med arbete. Du har skolförlagda studier, lektioner 2-3 dagar i månaden, utöver det har du regelbundna träffar med din mentor och arbetsplatsförlagd validering och lärande.

Grundläggande svenska/svenska som andraspråk eller motsvarande.

Minst 1 års yrkeserfarenhet från yrkesområdet.

Arbetslivserfarenhet ska styrkas med tjänstgöringsintyg som du får från arbetsgivaren. Där ska framgå antal dagar och timmar samt period du har arbetat. Dina förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen bedöms utifrån hur länge du har arbetat och påverkar antagningen till utbildningen.

Obs! Det ska vara oss tillhanda senast den sista ansökningsdagen. Utan tjänstgöringsintyg kan inte antagning genomföras till valideringsutbildningen. 
 
 

Ämnes-/kursplan

BFXAAR H21

Anmälningskod

**BARN VAL

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser

1 Kursstart

  1. Kursstart 3499553

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Slutdatum