Automationselektriker
Yrkesinriktade utbildningar
1400 poäng
En automationstekniker kan exempelvis arbeta inom industrin eller med fastighetsautomation och försäljning av automationsutrustning. Arbetsuppgifterna för en automationstekniker är varierande så man behöver kunskap om olika typer av automation, exempelvis styrteknik, reglerteknik, elektroniok, datateknik och IT samt mekatronik.
Förkunskapskrav
Du behöver ha förutsättningar att läsa en gymnasial yrkesutbildning. Bedöms du inte ha förutsättningar är du inte behörig att läsa den utbildning du har ansökt till.
Du ansvarar själv för att ladda upp dokument vi frågar efter. Vi kan efter sista ansökningsdag be dig ladda upp fler dokument som intygar det du skrivit i din ansökan.
Vi gör en kartläggning för att bedöma om du har förutsättningar att studera. Vi kartlägger dina språkkunskaper, utbildningsbakgrund, yrkeserfarenhet, motivation och studievana. Det är viktigt att du beskriver dina tidigare studier och arbeten i din ansökan. Om vi behöver ytterligare information blir du kallad till ett obligatoriskt kunskapstest och/eller ett kartläggande samtal.
Ämnes-/kursplan
EEXABH
Anmälningskod
**A-ELEKTRIKER
Skolform
Gymnasial utbildning
Kurser (12 st)
- Automationsteknik Nivå 1 (AUTM1000X)
- Automationsteknik Nivå 2 (AUTM2000X)
- Automationsteknik Nivå 3 (AUTM3000X)
- Dator- och kommunikationsteknik Nivå 1 (DATR1000X)
- Ellära Nivå 1 (ELLA1000X)
- Elmotordrivsystem Nivå 1 (ELMO1000X)
- Elteknik Nivå 1 (ELTE1000X)
- Energiteknik Nivå 1 (ENER1000X)
- Fastighetssystem Nivå 1 (FASE1000X)
- Installationsteknik Nivå 1 (INST1000X)
- Installationsteknik Nivå 2 (INST2000X)
- Processautomation Nivå 1 (PROC1000X)
Antal Kursstarter: 1